МВС Франції розповіло про

МВС Франції розповіло про "атаку нового типу"

Укрінформ
Виконавець теракту в Ніцці 31-річний тунісець Мохамед Лахуаеджа Булель радикалізувався дуже швидко.

Про це повідомляє AFP з посиланням на міністра внутрішніх справ Франції Бернара Казнева.

"Виходячи з того, що говорили друзі і члени сім'ї, виглядає так, що він радикалізувався дуже швидко", - заявив чиновник.

За словами Казньова, Булель раніше не перебував у полі зору спецслужб, оскільки не мав зв'язків з ідеологією радикального ісламізму.

"Зараз ми стикаємося з людьми, відкритими для залучення у вкрай насильницькі дії, людьми, які не завжди мають підготовку або зброю, щоб здійснити масовий напад", - сказав міністр.

Казньов додав, що терористична атака за допомогою вантажівки, яку водій направив у натовп мирних громадян і туристів, була "атакою нового типу", яка показала "надзвичайну складність в боротьбі з тероризмом".

Нагадаємо, напад з масовими жертвами стався у четвер увечері 14 липня на Англійській набережній у Ніцці, де в той момент знаходилися тисячі людей, які прийшли на урочисті заходи на честь Національного свята Франції.

На великій швидкості вантажівка з терористом протаранила натовп, в результаті чого загинули не менш як 84 особи, сотні поранені. Водія машини ліквідувала поліція на місці.

Поліція заарештувала п'ятьох підозрюваних у теракті, у тому числі колишню дружину нападника.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-