Слідом за головними редакторами РБК покинули ще 20 журналістів

Слідом за головними редакторами РБК покинули ще 20 журналістів

Укрінформ
З травня, після зміни керівництва, з російського холдингу РБК пішли 20 журналістів, понад половина з яких - ключові співробітники.

Про це повідомляють "Вєдомості".

За даними газети, 15 липня - останній робочий день заступника головного редактора об'єднаної редакції Ірини Малкової, а 17 липня - в.о. головного редактора газети РБК Петра Мироненка.

Серед журналістів, які залишили холдинг, вісім з 10 заступників головного редактора, чотири з 12 керівників напрямків, служб і редакторів відділів, один з чотирьох спеціальних кореспондентів. Крім того, об'єднана редакція залишилася повністю без двох відділів - фінансів, а також телеком і медіа. Останній відділ повним складом переходить до редакції журналу РБК, яка тепер працює самостійно.

Як повідомлялося, керівництво об'єднаної редакції РБК - головред Роман Баданін, керівник газети Максим Солюс і шеф-редактор Єлизавета Осетинська - були звільнені 13 травня. Невдовзі після цього видання вирішили залишити багато інших його співробітників. Осетинська пов'язувала звільнення з публікацією матеріалів про "Панамські документи", зокрема, про офшорні компанії,  пов'язані з президентом Володимиром Путіним.

7 липня повідомлялося, що керівниками об'єднаної редакції РБК призначені Єлизавета Голикова та Ігор Тросніков, які працювали до цього в державному інформагентстві ТАСС. На зустрічі зі співробітниками РБК, опублікованій у ЗМІ, вони сказали, що тепер в холдингу будуть інші порядки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-