Керрі звірив позиції з новим главою МЗС Британії

Керрі звірив позиції з новим главою МЗС Британії

Укрінформ
Державний секретар США Джон Керрі зателефонував у четвер призначеному в новому уряді міністру закордонних справ Великобританії Борису Джонсону, щоб підтвердити позиції особливого партнерства між двома країнами та домовитися про зустріч у Брюсселі.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Державного департаменту США, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Держсекретар Керрі і міністр закордонних справ Джонсон погодилися, що особливі відносини США-Британія залишаються такими ж важливими, як і завжди", - зауважили в американському зовнішньополітичному відомстві.

Сторони підтвердили зобов'язання "працювати разом у тісному контакті як союзники по НАТО для того, щоб протистояти всім викликам, які стоять перед ними", а також погодилися не відходити від узятих на себе зобов'язань в глобальному контексті.

Крім того, Керрі запевнив про підтримку Вашингтоном "розумного й виваженого підходу" в процесі виходу Великобританії з Євросоюзу.

Глави відомств також коротко обговорили ситуацію в Сирії, на Близькому Сході та домовилися про зустріч під час засідання Ради з питань закордонних справ наступного тижня в Брюсселі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-