Washington Post дізналася, що запропонує Керрі у Москві

Washington Post дізналася, що запропонує Керрі у Москві

Укрінформ
Державний секретар США Джон Керрі в рамках свого візиту в Москву обговорить з урядом Росії пропозицію щодо координації військових дій у Сирії.

Про це повідомляє The Washington Post з посиланням на текст цієї пропозиції, що є в розпорядженні журналіста газети. 

«Нова пропозиція щодо Сирії від адміністрації Обами для Росії є більш широкою, ніж раніше відомі. Вона відкрила б шлях для глибшого співробітництва між російськими й американськими військовими і спецслужбами для скоординованих повітряних атак по терористах з боку літаків США і Росії», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, адміністрація президента США Барака Обами запропонує Росії приєднатися до активних бомбардувань позицій «Джабхат ан-Нусри».

За планом, США і РФ мають створити Об'єднану групу з реалізації (Joint Implementation Group - JIG), яка забезпечуватиме розширену координацію, що виходитиме за рамки «встановленої процедури безпеки польотів». Групу пропонується розмістити в Йорданії, поблизу Аммана. На базі JIG має бути створений командно-адміністративний штаб для координації військових кампаній, до якого увійдуть американські та російські військові командири, керівники розвідувальних служб і експерти.

Водночас сторони збережуть і свої окремі штаби.

Передбачається, що учасники спільно розроблятимуть удари по «Джабхат ан-Нусрі» і «Ісламській державі», а потім вирішуватимуть, чиї сили завдадуть удар. Надалі, при згоді урядів обох країн, можливі і спільні місії.

Водночас Росії доведеться скоротити кількість ударів по позиціях тих угруповань, список яких буде узгоджено двома країнами заздалегідь, а також стежити за тим, щоб сирійські урядові війська не завдавали ударів по цих угрупованнях.

Як повідомлялося, візит Керрі в Москву запланований на 14-15 липня. Він зустрінеться з президентом Росії Володимиром Путіним.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-