В Австрії проповідника-джихадиста засудили на 20 років

В Австрії проповідника-джихадиста засудили на 20 років

Укрінформ
Австрійський суд засудив до 20-річного ув’язнення проповідника, що вербував в лави «Ісламської держави».

Про це інформує в четвер місцеве видання Kurier.

«Районний суд міста Грац засудив у середу до 20 років позбавлення волі можливого джихадиста Мірсада О.», - йдеться в повідомленні.

Мірсаду О. (псевдонім Ebu Tejma) ставлять в провину те, що він, будучи проповідником, агітував молодих чоловіків в Австрії приєднуватися до терористичної організації «Ісламська держава» і їхати до Сирії, де деякі з них загинули, а також підбурював до вбивств і нападів. Свою провину проповідник заперечував. Проте прокурор зумів переконати присяжних у тому, що підсудний проповідував іслам через ідеї джихаду, у тому числі через власний канал на YouTube, цільовою аудиторією якого були молоді мусульмани віком від 14 до 30 років, яким Мірсад О. зумів «грунтовно промити мізки». До ІДІЛ він залучив десятки молодих людей.

Німецька преса додає, що проповідник діяв також на півдні Німеччини і на своїй батьківщині в Боснії.

Процес розпочався ще в лютому за підвищених заходів безпеки. Суд охороняв, окрім поліцейських і судової охорони, також загін спецназу. В день виголошення вироку, коли судді спілкувалися з присяжними, із залу попросили вийти всіх журналістів, перекладачів, глядачів, серед яких були рідні загиблих, у зв'язку з інформацією, що надійшла, про те, що серед присутніх можуть бути «небезпечні особи».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-