Німецький автогігант представив у Парижі свої кращі 100 моделей

Німецький автогігант представив у Парижі свої кращі 100 моделей

Фото
Укрінформ
З нагоди 130-річчя Великого палацу або Гран-Пале (фр. Grand Palais) - величної архітектурної споруди унікального виставкового комплексу в стилі боз-ар у центрі Парижа, німецький автогігант Mercedes-Benz влаштував яскраве шоу-виставку «Красиві зірки» і представив на широкий загал близько 100 своїх кращих моделей.

Відчути міць та вишуканий дизайн «жеребців» зі стайні Mercedes-Benz організатори запросили до Гран Пале і власного кореспондента Укрінформу.

Упорядники автошоу представили відвідувачам автоподіуму в Гран Пале кілька епох еволюції родини Mercedes-Benz тривалістю у понад одне століття. Історія народження та становлення бренду розпочинається з триколісної моделі Motor-Wagen Benz 1886 року виробництва і закінчується справжніми футуристичними розробками майбутнього. Щось на кшталт учасника минулорічного Франкфуртського автосалону та цьогорічного Міжнародного фестиваль Eхposition Concept Cars у Парижі - «розумного», аеродинамічного, спортивного чотиридверного купе Concept IAA (Intelligent Aerodynamic Automobile).

Краплевидний дизайн Concept IAA, витягнутий у формі акулячого носа капот, витончені лінії моделі суто візуально додають аеродинаміки навіть нерухомому концепту. Пакет світлодіодних фар, сенсори та приводні механізми, які замінили звичні ручки, відеокамери замість дзеркал заднього виду, світла шкіра салону з алюмінієвими вставками, поліроване скло, неонове підсвітлення та комунікаційна система Cart-to-X (дозволяє обмінюватися інформацією з іншими авто або елементами шляхової інфраструктури) довершують образ інопланетянина.

Вибір місця проведення автошоу виявився не випадковим. Саме під скляним дахом поважної будівлі Гран Пале, що розташована у центрі Парижа на лівому березі Сени за кілька кроків від Єлисейських полів, щороку, починаючи з 1901 і до 1961-го проходив Паризький автосалон.

Усі охочі отримали нагоду на власні очі побачити винаходи автоіндустрії. Наприклад, роторний двигун C111 або гоночні боліди SLR, F1 чи DTM об’єднані єдиним брендом Mercedes-Benz. Основну частину експозиції складають найбільш поширені сучасні моделі різних класів німецького автогіганта з Штутгарта. Разом з тим, автовиробник досить вдало продемонстрував свій інноваційний потенціал. Окрему лінійку склали позашляховики від класу SUV до Coupe з різними колісними формулами: 4х4 та 6х6.

Родзинкою автопараду стали разючі концепт-кари, які нещодавно підкорили Токійський автосалон. Зокрема, на двох з них: Mercedes F 015  та Concept IAA завдяки використаній технології «трафаретний друк», бокове скло, зафарбоване у тон кузова, виконує дві функції: додає авто скульптурного образу та захищає салон від сонячних променів. А конструктори Mercedes F 015 втілили у своє дітище передові лазерні та LED технології, які особливо виразні у нічний час завдяки голограмам та унікальним барвам підсвітки.

 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-