ООН закликала негайно розблокувати гуманітарний доступ в Алеппо

ООН закликала негайно розблокувати гуманітарний доступ в Алеппо

Укрінформ
Через ескалацію конфлікту в районі сирійського міста Алеппо необхідно терміново забезпечити прямі поставки гуманітарної допомоги в місто і організувати евакуацію громадян.

Про це, як повідомив Центр новин ООН, заявили гуманітарні координатори Організації на засіданні в Женеві в середу.

"Сторони сирійського конфлікту повинні забезпечити безперешкодну доставку гуманітарної допомоги населенню міста Алеппо. Необхідно також надати можливість для швидкої, безпечної та безперешкодної евакуації громадян, які бажають покинути місто", - цитуються заяви гуманітарного координатора ООН в Сирії Якуба Хеллу і регіонального координатора по сирійській кризі Кевіна Кеннеді.

Представники ООН висловили тривогу у зв'язку з ескалацією насильства в Алеппо і його околицях, через яку під загрозою опинилися життя сотень тисяч людей.

"Особливу стурбованість викликає стан жителів східної частини міста. Цей район - один з найбільш постраждалих під час конфлікту, і більшість його жителів практично повністю залежать від гуманітарної допомоги", - підкреслюється в спільній заяві.

У документі також підкреслюється, що ООН і її партнерів в даний момент є запаси продовольства, яких достатньо для забезпечення харчуванням 145 тис. осіб впродовж місяця.

Нагадаємо: Алеппо з серпня 2012 року розколотий на дві частини. Його західні квартали перебувають під контролем сирійської армії, а східні контролюються опозицією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-