США перекидають до Латвії вертольоти Black Hawk

США перекидають до Латвії вертольоти Black Hawk

Укрінформ
У середу і четвер на базу військово-повітряних сил Латвії в Лієлварді будуть перекинуті американські військовослужбовці та вертольоти ВПС США.

Про це повідомляє Delfi з посиланням на міністерство оборони країни.

"Сьогодні та завтра, 14 липня, з Ризького порту на базу військово-повітряних сил у Лієлварді будуть перекинуті американські військовослужбовці та вертольоти ВПС США", - зазначили у міністерстві.

Повідомляється, що у рамках підтримки ініціативи Strong Europe та операції Atlantic Resolve до Латвії прибуло понад 60 солдатів 3 батальйону 501 авіаційного полку армії США і п'ять вертольотів "Black Hawk" ("Чорний яструб").

Американські солдати тренуватимуться разом з військовослужбовцями Національних збройних сил і братимуть участь у міжнародних військових навчаннях.

Як відомо, після анексії Криму Росією та її вторгнення на схід України Штати почали операцію Atlantic Resolve, мета якої - підтвердити вклад США у гарантування колективної безпеки держав-членів НАТО і стабільність у країнах Балтії та Польщі.

У рамках операції Atlantic Resolve на Адазькій базі нині перебуває близько 200 військовослужбовців 3 піхотної дивізії армії США, дев'ять танків Abrams, п'ять броньовиків Bradley та інша військова техніка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-