У Південному Судані оголосили режим припинення вогню

У Південному Судані оголосили режим припинення вогню

Укрінформ
Президент Південного Судану Салва Кіір і віце-президент Рієк Мачар наказали своїм прихильникам припинити вогонь після декількох днів інтенсивних збройних сутичок.

Про це повідомляє ВВС.

Кіір наказав припинити вогонь близько 18:00 за місцевим часом. Його представник заявив, що президент має намір продовжити партнерські стосунки з Мачаром.

Мачар у відповідь заявив місцевій радіостанції, що його прихильники будуть дотримуватися режиму припинення вогню з 20:00 за місцевим часом.

Наразі невідомо, чи реально припинилися збройні сутички в країні. Після заяви Кііра про перемир'я з'явилася інформація про обстріл в столиці країни Джубі.

Сутички в Південному Судані розпочалися в минулу п'ятницю. Біля резиденції президента, де проходила зустріч Кііра і Мачара, почалася перестрілка. Ця перестрілка переросла в безлади і збройні сутички.

За минулі дні в Південному Судані загинули кілька сотень людей. Жителі Джуби в понеділок скаржилися, що бояться залишати свої будинки.

Рада безпеки ООН напередодні закликала зупинити кровопролиття і припинити вогонь.

Кіір і Мачар є політичними противниками. Кіір належить до народності дінка, а Мачар представляє інтереси племені нуер. Збройний конфлікт між цими двома народностями триває з 2013 року.

У 2014 році сторони домовилися про припинення вогню, а в лютому 2016 року Кіір призначив Мачара віце-президентом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-