WP: Обама хоче продовжити договір з Росією про скорочення озброєння

WP: Обама хоче продовжити договір з Росією про скорочення озброєння

Укрінформ
Президент США Барак Обама розраховує продовжити російсько-американський договір про скорочення і обмеження стратегічних наступальних озброєнь (СНО) в останні місяці свого президентства.

Про це пише The Washington Post.

"Термін дії договору про заходи щодо подальшого скорочення і обмеження стратегічних наступальних озброєнь (СНО - ред.) спливає тільки в 2021 році. Проте, Обама хоче продовжити його дію ще на п'ять років вже зараз - таким чином документ діятиме і при наступному президентові", - йдеться в матеріалі.

Крім цієї пропозиції адміністрація Обами опрацьовує й інші можливості обмеження ядерної зброї. Одна з них - відмова США від застосування ядерної зброї першими. За даними видання, останніми тижнями члени ради безпеки США провели дві зустрічі, на яких обговорювалися можливості президента вплинути на ядерну політику без участі конгресу. Поки остаточних рішень щодо пропозицій не прийнято.

У травні 2016 року Барак Обама говорив про те, що Росія не хоче продовжувати скорочувати ядерну зброю. Договір про скорочення наступальних ядерних озброєнь СНО-3 було підписано в 2010 році і він набув чинності 5 лютого 2011 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-