Демонстрація у Берліні закінчилася бійками і спаленням автівок

Демонстрація у Берліні закінчилася бійками і спаленням автівок

Укрінформ
Масовими заворушеннями супроводжувалася демонстрація лівих і ліворадикальних груп у берлінському районі Фрідріхсхайн увечері в суботу.

Події попередньої ночі виклав у ранковому випуску новин телеканал ARD.

«У ході демонстрації лівих і ліворадикальних груп у Берліні сталися заворушення. Поранено кількох поліцейських. Санітари надавали допомогу скривавленим демонстрантам. Арештовано кілька можливих призвідників», - йдеться в репортажі.

З боку лівих в акції взяли участь близько 2 тис. людей. Протестувальники закидали правоохоронців камінням і пляшками, застосовували петарди. У районі вулиці Рігаєр в багатьох будинках розбиті вікна і вітрини магазинів, згоріли кілька автомобілів, у тому числі поліцейських. Вночі авто горіли і в інших районах міста, поліцейські патрулювали Фрідріхсхайн і Кройцберг всю ніч.

Демонстрація була анонсована через соцмережі ще кілька тижнів тому, причому із закликами до насильства. Приводом для неї стало розселення будинку, в якому живуть ліві радикали і який використовувався ними як своєрідна штаб-квартира. У суботу ввечері протестувальники тримали в руках плакати із закликами захистити будинок і виступити "проти державного терору". Дуже скоро все переросло в масові заворушення.

Берлінською владою протягом останніх тижнів не вдалося вирішити проблему в ході переговорів з мешканцями будинку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-