"Пакет Ярової" в дії: російська пошта готується відкривати посилки

Укрінформ
Посилки на "Пошті Росії" прийматимуться у відкритому вигляді, якщо пакет антитерористичних законопроектів не вимагатиме оснащувати всі її відділення дорогим обладнанням.

Про це йдеться у заяві заступника гендиректора з пересильного бізнесу "Пошти Росії" Сергія Малишева, повідомляє РБК.

"На даний час аналізується трактування нового закону і його можливий вплив на правила надання послуг поштового зв'язку. У разі, якщо закон не зобов'яже оснащувати всі 42 тис. відділень поштового зв'язку дорогим рентгенотелевізійним обладнанням, яке вже нині застосовується на великих сортувальних центрах, то інвестиції будуть незрівнянно нижчі від максимально припустимих", - повідомив Малишев.

Раніше у "Пошті Росії" заявили, що пакет поправок депутата Ірини Ярової та сенатора Віктора Озерова призведе до того, що підприємству доведеться купити нове обладання на 500 млрд  руб. Воно знадобиться для контролю вмісту посилок на всіх етапах доставки відправлень, з часу їх прийому і до вручення адресату. Ще 100 млрд руб. коштуватиме його обслуговування і зарплата персоналу, йдеться у повідомленні "Пошти Росії".

Як пояснив Малишев, у "Пошті Росії" сподіваються, що гарантувати безпеку допоможе зміна регламенту надання поштових послуг, зокрема прийом посилок у відкритому вигляді. "Така практика вже неодноразово застосовувалася у відділеннях поштового зв'язку при проведенні заходів, що потребують посилення заходів безпеки, наприклад, під час Зимових Олімпійських ігор у Сочі", - нагадав він, додавши, що цей захід не вимагатиме "значних додаткових витрат".

"Пошта Росії" розраховує знайти рішення, що "не потребують істотних інвестицій" після аналізу закону. На підприємстві сподіваються, що завдяки цьому тарифи на поштові послуги після ухвалення закону не зростуть.

Як повідомлялося, президент Володимир Путін підписав "антитерористичний" пакет законопроектів у четвер. Документ, зокрема, зобов'язав поштових операторів стежити, щоб у відправленнях не було заборонених до пересилки предметів - зброї, наркотиків, отруйних рослин і тварин, швидкопсувних продуктів тощо. Для перевірки посилок можуть бути використані рентген, металодетектори, детектори газу та інші пристрої.

Фото: smolnarod.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-