США не мають претензій до Ірану щодо виконання ним ядерної угоди

США не мають претензій до Ірану щодо виконання ним ядерної угоди

Укрінформ
Офіційний Вашингтон підтвердив, що не має доказів порушення Тегераном іранської ядерної угоди.

Про це заявив у п'ятницю під час брифінгу в Державному департаменті США речник відомства Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

"У нас немає жодної інформації, яка вказувала би на те, що Іран виготовляє матеріали в порушення Спільного комплексного плану дій (Іранська ядерна угода – ред.)", - зазначив Кірбі, коментуючи останні політичні заяви, що випробування Тегераном балістичних ракет, здатних нести ядерну зброю, є порушенням досягнутих раніше міжнародних домовленостей.

При цьому речник Держдепартаменту підкреслив, що МАГАТЕ, яке за угодою має здійснювати контроль, доповідає, що Іран продовжує виконувати свої зобов'язання за угодою, пов'язані з ядерним виробництвом.

Нагадаємо, спільний комплексний план дій був підписаний у липні 2015 року у форматі Р5+1 (п'ять постійних членів РБ ООН плюс Німеччина) і Тегераном у якості домовленостей щодо виробництва в Ірані мирного атому. Документ передбачає позбавлення Іраном можливостей створення ядерної зброї під контролем МАГАТЕ в обмін на послаблення міжнародних санкцій, пов'язаних з його ядерною програмою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-