Нідерланди хочуть направити у Литву до 150 військових - ЗМІ

Нідерланди хочуть направити у Литву до 150 військових - ЗМІ

Укрінформ
Нідерланди планують відправити у Литву до 150 військових у зв'язку з рішенням НАТО про розміщення чотирьох батальйонів у Польщі та країнах Балтії.

Таке рішення анонсував прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте під час саміту НАТО у Варшаві, пише голландське видання De Volkskrant.

"Можна говорити про 100-150 людей, які в Литві допомагатимуть німецьким силам. Безумовно, ми як завжди виконуємо наші зобов'язання", - цитує видання Рютте, який додав що деталі ще доопрацьовуватимуться.

Голландський прем'єр підкреслив, що відправка військових надзвичайно важлива, щоб продемонструвати, що ці країни знаходяться під захистом НАТО.

Рютте підкреслив,  що західні країни  у відносинах з Росією мають продемонструвати, що вони готові захищати себе та водночас показати, що готові вести діалог. Як зазначає видання, він наголосив, що період відлиги минув, пов'язуючи це з анексією Росією Криму та неприпустимим порушенням миру на сході України.

Як повідомлялося,  НАТО у відповідь на агресивні дії Росії передислоковує на ротаційній основі чотири посилених багатонаціональних батальйони до країн Балтії і до Польщі.

Кожному батальйону призначена так звана командуюча країна. У Литві це буде Німеччина, але в складі багатонаціонального батальйону можуть бути військові з Норвегії, Нідерландів і Люксембургу.

У Польщі командуючою країною буде США, в Латвії - Канада, в Естонії – Велика Британія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-