Естонії потрібна допомога НАТО у протистоянні з РФ – глава МЗС

Естонії потрібна допомога НАТО у протистоянні з РФ – глава МЗС

Укрінформ
Естонія потребує допомоги Альянсу у протистоянні з Росією, бо немає жодних ознак того, що РФ виконуватиме свої міжнародні зобов'язання або визнає свою військову роль в Україні.

Про це міністр закордонних справ Естонії Марина Кальюранд написала у статті The Washington Post

“Немає жодних ознак того, що Росія виконуватиме свої міжнародні зобов'язання або визнає свою військову роль в Україні; насправді правильним є зворотнє твердження. НАТО повинне вирішити цю проблему з усією рішучістю, силою і присутністю”, - зазначила Кальюранд.

За її словами, питання про те, як реагувати на підвищення агресії з боку Росії, залишається головним пріоритетом Естонії.

"Ми бачили порушення нашого повітряного простору, нерегулярні польоти та таємничі підводні човни в Балтійському морі. Російський флот та військово-повітряні сили беруть участь у протистоянні з силами НАТО, що патрулюють повітряний простір над морем", - додала міністр.

Вона також підкреслила, що такими діями Росія нормалізує менталітет війни для своїх льотчиків і моряків, а також для російських громадян через ЗМІ.

За словами Кальюранд, регулярні військові навчання, часто без попередження, імітація нападу на країни Балтії або північних сусідів є зневажливими.

"При всій повазі до тих, хто стверджує, що НАТО "мілітаризується" або "провокує Росію" навчаннями, треба сказати, що дійсність насправді така: навчання НАТО готують захищати наші території, наших союзників і наш народ у разі нападу", - підкреслила глава естонського МЗС.

Вона також висловила сподівання, що нові батальйони НАТО матимуть обладнання, що забезпечить швидке реагування на будь-який російський виклик стосовно Естонії або інших країн Балтії.

“Зрозуміло, що росіяни продовжуватимуть свою агресивну поведінку, поки не досягнуть своєї мети - зламати Альянс, і ми повинні бути готові до довгострокового, непохитного захисту нашої незалежності і наших цінностей”, - резюмувала Кальюранд.

Фото: ERR

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-