НАТО визначилося з

НАТО визначилося з "кураторами" сил у Польщі та Балтії

Укрінформ
У Північноатлантичному альянсі розподілили ролі по керівництву багатонаціональними батальйонами НАТО, які планується розмістити з 2017 року в Республіці Польща і трьох країнах Балтії.

Про це поінформували в канцелярії Меркель, повідомляє кореспондент Укрінформу в ФРН.

"Передбачається, що керівництво багатонаціональними батальйонами приймуть на себе: Велика Британія в Естонії, Німеччина в Литві, Канада в Латвії і США у Польщі", - повідомило джерело у відомстві Меркель.

Воно нагадало, що батальйон налічує тисячу осіб, до кожного увійдуть представники різних країн-членів. І наголосило, що солдати в рамках Enhanced Forward Presence перебуватимуть в цих країнах на ротаційній основі, що не порушує положення Основоположного акту НАТО-Росія. Джерело також нагадало, що рішення про підвищення присутності на східних кордонах альянсу було прийняте в Уельсі 2 роки тому в рамках затвердженого Readiness Action Plan.

У відомстві канцлера наголошують, що у Варшаві обговорюватимуться елементи "класичної" стратегії НАТО, яка передбачає "стримування та обороноздатність". Стримування щодо Росії, яку перестали вважати "стратегічним партнером", але з якою постійно підкреслюють готовність до діалогу. Тема взаємин з Москвою буде однією з центральних у польській столиці.

Говорячи про тему членства в альянсі України та Грузії, джерело висловило переконання, що в "осяжному майбутньому" позиція альянсу з цього питання не зміниться. При цьому зауважило, що рішення про вступ до альянсу є абсолютно добровільним для будь-якої країни, двері завжди відчинені, але самі країни-кандидати повинні виконати всі необхідні умови.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-