Хоч би одним оком: Корабель-шпигун РФ підкрадався до міжнародних навчань

Хоч би одним оком: Корабель-шпигун РФ підкрадався до міжнародних навчань

Укрінформ
Москва направила спеціалізований шпигунський корабель до берегів Гавайських островів, де в цей час проходять міжнародні морські навчання під проводом США RIMPAC-2016.

Про це повідомив представник Тихоокеанського флоту США лейтенант Клінт Ремсден, інформує Військово-морський Інститут США (USNI).

"Допоміжний корабель збору загальної розвідувальної інформації ВМФ РФ класу Bal'zam нещодавно прибув у міжнародні води неподалік Гавайських островів, де проходять навчання RIMPAC" - зазначив Ремсден.

За його словами, присутність корабля не вплинула на проведення навчань.

"Присутність корабля не вплинула на проведення навчань і ми вжили усіх необхідних застережних заходів, щоб захистити нашу критичну інформацію", - додав він.

У USNI також відзначили, що якщо в період Холодної війни у присутності російських кораблів-розвідників біля узбережжя США з метою збору інформації спецслужб або спостереження за навчаннями не було нічого незвичайного, то до недавнього часу інтенсивність спостереження була послаблена.

Однак, як повідомляється, в результаті анексії Криму в березні 2014 року ВМФ РФ почали діяти більш агресивно, повернувшись до рівнів, небачених з часів апогею Холодної війни.

Як повідомляв Укрінформ, у найбільших за свою 45-річну історію маневрах RIMPAC-2016 взяли участь військово-морські сили понад 20 держав.

Навчання почалися 30 червня та триватимуть протягом п'яти тижнів в акваторії американських Гавайських островів у Тихому океані у зоні відповідальності третього флоту ВМС США.

У навчаннях задіяно 45 кораблів, п'ять підводних човнів і більш як 200 літаків та вертольотів.

Фото: news.usni.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-