Мінськ не проти військ НАТО у Балтії

Мінськ не проти військ НАТО у Балтії

Укрінформ
Розміщення додаткових військ НАТО у країнах Балтії та Польщі не є прямою загрозою безпеці Білорусі.

Про це заявив міністр закордонних справ Білорусі Володимир Макей за підсумками зустрічі з міністром закордонних справ Латвії Едгаром Ринкевичем, повідомляє БЕЛТА.

"Щодо перспектив розміщення нових контингентів військ НАТО у Прибалтійських країнах і Польщі, звичайно, ми не вітаємо розміщення додаткових військових контингентів на території наших сусідніх країн. Ми можемо зрозуміти логіку наших партнерів, чому вони це роблять, хоча не підтримуємо цих кроків. Ми не розглядаємо це як пряму загрозу нашій безпеці. Ми розглядаємо це як певні виклики у військовій сфері, на які ми повинні теж якимось чином відреагувати", - сказав Макей.

Разом з тим міністр зазначив, що Білорусь не така велика країна, щоб обов'язково вживати якихось радикальних заходів з нарощування свого військового потенціалу у відповідь на ці дії, проте держава стежитиме за розвитком ситуації.

"Найважливіше зараз, як нам здається, не зациклюватися на тому, щоб нарощувати озброєння по один та інший бік кордону і тим самим сприяти подальшому зростанню військового напруження", - вважає міністр.

Як раніше повідомляв Укрінформ, штаб батальйонних бойових груп НАТО, які будуть розміщені в Польщі та країнах Балтії, буде розташований у польському місті Ельблонг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-