Путін скасував заплановані на тиждень поїздки - ЗМІ

Путін скасував заплановані на тиждень поїздки - ЗМІ

Укрінформ
Президент Росії Володимир Путін відмовився від призначених на цей тиждень перельотів - він скасував візити на Алтай, до Якутії і до Новгорода. Заходів у присутності преси цього тижня у нього також не було.

Про це РБК розповіли три джерела, близькі до Кремля. 

Президент Росії Володимир Путін скасував всі призначені на цей тиждень поїздки в регіони. Про причини скасування співрозмовники не говорять. Прес-секретар глави держави Дмитро Пєсков сказав РБК, що жодна з цих поїздок не анонсувалася. «Вони були серед десятка передбачуваних. Наводилися довідки тощо. Але остаточно не підтверджувалися», - уточнив він.

Серед скасованих візитів, наприклад, відвідування Алтайського краю, де Путін, за планом, мав провести засідання президії Держради, присвячене туризму (вівторок, 5 липня). Захід перенесено на невизначений термін. У середу, 6 липня, Путіна чекали в Якутську. Там у нього була запланована чергова міжрегіональна конференція Загальноросійського народного фронту (ЗНФ) і церемонія відкриття VI Міжнародних спортивних ігор «Діти Азії». На відкриття ігор полетів прем'єр Дмитро Медведєв і повпред президента в Далекосхідному федеральному окрузі Юрій Трутнєв. Конференція ЗНФ в Якутії взагалі не відбулася. У четвер, 7 липня, президент мав намір відвідати виробничу площадку компанії «Акрон» (належить мільярдерові В'ячеславу Кантору) в Новгородській області. Крім цього очікували, що Путін проведе там урядову нараду з рідкоземельних металів. Вранці з невідомих причин було прийнято рішення скасувати і цю поїздку.

Останній раз Путін брав участь у публічних заходах, на які запрошують пресу, наприкінці минулого тижня - 1 липня літав до Фінляндії. А з початку нового тижня сайт Кремля лише викладав звіти про зустрічі: 4 липня - з главою Тверської області Ігорем Руденєй і губернатором Псковської області Андрієм Турчаком. 5 липня - з главою Калмикії Олексієм Орловим. У середу о 14:10 - з «губернатором Севастополя» Сергієм Меняйлом. При цьому член регіонального штабу ЗНФ, кандидат у депутати Держдуми від Партії Роста Олег Ніколаєв розповів РБК, що зустріч Путіна з Меняйлом могла відбутися раніше, ніж повідомляв Кремль.

Минуле схоже «зникнення Путіна» в медіа-просторі було 6-15 березня 2015 року. Тоді жодних офіційних пояснень не було. Сьогодні адвокат Ілля Новіков зробив припущення про причини минулого «зникнення Путіна»: «Тут з недомовок згустився слух, що Путін знову помирає. Минулого разу, як він пропав, це ніби ботокс виявився не свіжий. А що тепер?». 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-