Протести у Кишиневі: мерія спробує позбутися наметів через суд

Протести у Кишиневі: мерія спробує позбутися наметів через суд

Укрінформ
Мерія молдавської столиці подала в суд на представників партії «Громадянська платформа «Гідність і правда», яка організувала безстрокову акцію протесту проти влади.

У мерії обгрунтували судовий позов тим, що учасники акції протесту перешкоджають проведенню капітального ремонту на площі Великих Національних зборів, де проходитимуть основні заходи до 25-річчя незалежності Молдови (27 серпня), повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Раніше представники мерії звернулися до протестувальників з вимогою демонтувати кілька будівель, що залишилися від колишнього наметового містечка, щоб не перешкоджати робітникам. Однак протестувальники категорично відмовилися перенести свої намети в інше місце.

Наразі проводиться капітальний ремонт головної транспортної магістралі молдавської столиці - бульвару імені Штефана Великого - і площі Великих Національних зборів.

Як повідомляв Укрінформ, у вересні 2015 року представники Громадянської платформи «Гідність і правда», реорганізованої пізніше в партію, розпочали безстрокові акції протесту проти влади. Ними ж було прийнято рішення спорудити в центрі столиці, перед будівлею уряду Молдови, наметове містечко з однойменною назвою.

За даними правоохоронних органів, нині в наметовому містечку постійно перебувають лише кілька осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-