Врегулювання на Донбасі - серед пріоритетів головування Словаччини в ЄС

Врегулювання на Донбасі - серед пріоритетів головування Словаччини в ЄС

Укрінформ
Словаччина під час головування у Раді Європейського Союзу має намір наполягати на дипломатичному врегулюванні конфлікту на сході України.

Про це заявив під час презентації у Страсбурзі піврічної європейської програми своєї країни прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо, повідомляє Радіо Свобода.

«Конфлікт в Україні ми мусимо постійно мати на увазі. Євросоюз повинен долучитися до знаходження дипломатичного рішення тривалим кризам і конфліктам у цьому регіоні», – заявив Фіцо.

Водночас, на думку голови уряду Словаччини, яка з 1 липня головує в Євросоюзі, саме політика розширення могла б допомогти позитивним перетворенням у державах-сусідах ЄС.

«Політика розширення є одним з найважливіших інструментів трансформації, які має Євросоюз. Це забезпечить більшу безпеку і стабільність у Європейському Союзі загалом та в державах-сусідах», – заявив Фіцо.

Прем’єр-міністр Словаччини зазначив, що серед амбіцій його держави є й пошуки гарантій довіри до процесу розширення та мобілізація його підтримки як з боку держав-членів ЄС, так і країн-кандидатів на приєднання до блоку європейських держав.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-