Іркутський Іл-76 зачепився крилом за дерева - розслідування

Іркутський Іл-76 зачепився крилом за дерева - розслідування

Укрінформ
Іл-76, що розбився 1 липня в Іркутській області під час гасіння лісових пожеж, впав, зачепившись крилом за дерева на сопці.

Про це повідомив ТАСС.

"Після скидання води на малій висоті літак Іл-76 у складних метеоумовах (задимлення і дуже поганої видимості) і через турбулентність, що виникла від висхідних потоків гарячого повітря, не встиг набрати висоту, лівим крилом зачепив дерева на сопці і впав", - зазначає видання.

Офіційних результатів розслідування причин аварії поки немає.

За словами джерела видання, літак впав з невеликою горизонтальною швидкістю і згорів весь, окрім хвостової частини. "Всі двигуни працювали у штатному режимі аж до зіткнення із землею", - зазначив співрозмовник агентства.

Літак Іл-76 МНС Росії розбився під час гасіння лісових пожеж в Іркутській області вранці 1 липня. Уламки літака було виявлено на південь від селища Рибний Уян на схилі однієї з сопок. На борту Іл-76 перебувало 10 осіб, всі вони загинули.

Іл-76 виконував політ в умовах поганої видимості через дим лісових пожеж. Представник Міждержавного авіаційного комітету Сергій Якименко повідомив, що розглядаються три версії аварії - помилка екіпажу, відмова техніки і складні погодні умови. Вранці 5 липня МАК повідомив, що завершив розшифрування "чорних скриньок" літака.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-