В Австрії не вірять у Brexit

В Австрії не вірять у Brexit

Укрінформ
Міністр фінансів Австрії Ханс Йорг Шеллінг очікує, що Велика Британія залишиться членом Європейського Союзу, незважаючи на результати референдуму 23 червня, на якому британці проголосували за вихід країни з блоку.

Про це повідомляє Reuters.

"Британія залишиться членом ЄС у майбутньому", - вважає Шеллінг.

За його словами, через п'ять років, як і раніше, буде 28 держав-членів Євросоюзу.

Шеллінг додав, що вплив голосування щодо Brexit на компанії та фінансові ринки країни завдав потрясінь Британії: "Коли ви дивитеся на всі ці (компанії), які хочуть перебратися в ЄС, це тривожний дзвінок для Великої Британії, щоб врешті-решт не залишати блок".

ЄС повинен реагувати на результат референдуму шляхом реформування блоку та зосередженням уваги на ключових питаннях, таких, як єдиний ринок, зміна клімату та безпека, зазначив австрійський міністр.

На його думку, чим більше триває невизначеність щодо майбутніх відносин Великої Британії з ЄС, тим більше нервують ринки та люди, що в підсумку вплине як і на саму Британію, так і на Європу.

Як повідомляв Укрінформ, раніше міністр закордонних справ Великої Британії Філіп Хеммонд заявив, що для Британії втратити доступ до єдиного європейського ринку після того, як країна проголосувала за вихід з ЄС, буде катастрофою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-