Ердоган пообіцяв громадянство сирійським біженцям

Ердоган пообіцяв громадянство сирійським біженцям

Укрінформ
Міністерство внутрішніх справ Туреччини вживає заходи щодо надання турецького громадянства сирійським біженцям попри домовленість з Євросоюзом.

Про це президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив під час свого виступу в місті Кіліс, яке межує з Сирією, повідомляє Financial Times.

«Сьогодні я хочу повідомити добрі новини моїм братам і сестрам тут... Серед наших братів та сестер, я вірю, є ті, які хотіли б здобути громадянство Турецької Республіки. Наше міністерство внутрішніх справ працює в цьому напрямку... Туреччина – це і ваш дім також», - сказав Ердоган.

Як зазначає видання, такий крок Туреччини може спричинити «глибокі внутрішні розбіжності» і ускладнити відносини з Брюсселем у контексті міграційної угоди, в рамках якої Анкара погодилася зупинити потоки біженців, які нелегально потрапляють на територію Євросоюзу через Туреччину, в обмін на ряд поступок з боку Брюсселя, включаючи скасування візового режиму для турецьких громадян.

Водночас, Ердоган не уточнив подробиць процедури прийняття громадянства, термінів виконання та критеріїв для подачі заявки на отримання громадянства.

Як повідомляє видання, на даний час у Туреччині зареєстровано 2,7 млн сирійських біженців, які потенційно зможуть попросити громадянства.

Втім, за словами співрозмовника газети, неназваного турецького високопосадовця, слова президента слід розцінювати як «заяву про наміри».

Водночас, як повідомляє видання, такий крок турецького президента може бути викликаний перспективою отримання додаткової підтримки на виборах у 2019 році.

«Якщо уряд прийме пропозицію, до виборів 2019 року з'явиться більше мільйона нових виборців, що змінить результат голосування», - наводить FT слова члена парламентської опозиційної «Народно-республіканської партії» Ердогана Топрака, які він раніше говорив в інтерв’ю газеті Hurriyet.

Раніше Укрінформ повідомляв, що влада Туреччини має намір призупинити дію міграційної угоди з Євросоюзом у разі, якщо громадянам країни не буде надано безвізовий режим з ЄС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-