Не страшні нам терористи: у Парижі відбувся гей-парад

Не страшні нам терористи: у Парижі відбувся гей-парад

Фото
Укрінформ
У Парижі в умовах підвищених заходів безпеки пройшов 45-й гей-парад, у якому взяли участь кілька десятків тисяч людей у супроводі близько тисячі правоохоронців та 250 волонтерів.

Рішення про проведення різнобарвної ходи, яка пройшла через три тижні після кривавої стрілянини в гей-клубі американського міста Орландо, ухвалював особисто президент Франції Франсуа Олланд, якого вдалося переконати організаторам, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Франції.

Гей-параду передували тривалі переговори у МВС Франції, яке категорично було проти проведення заходу через надзвичайний стан, високий ступінь терористичної загрози та відтягнуті на забезпечення безпеки значні сили поліції та жандармерії. Проте організатори 45-го ревью ЛГБТ апелювали до президента, який брав зобов’язання дотримуватися принципів рівності та свободи на час свого мандату. 

Хода розпочалася о 15:30 за київським часом - від столичного музею Лувру попрямувала у напрямку площі Бастилії на схід Парижа. Учасники параду рухалися набережними Сени, несучи десятки плакатів з написами про рівність та свободу, барвисті прапори. Серед них було багато людей, одягнених в епатажні костюми, перуки та з театральним гримом на обличчях. На параді були помітні представники асоціацій не лише Франції, а й інших європейських країн, Азії, Африки та Америки. Учасники ходи вишикувалися колонами за автомобілями, прикрашеними кольоровими кульками, прапорами та стрічками За колонами асоціацій ЛГБТ також рухалися представники різних правозахисних організацій і навіть політичних партії. Зокрема, партії французьких комуністів та радикальної лівої партії. Більшість з них танцювала та вигукувала гасла про свободу та рівність.

Підтримати учасників параду по обидва боки набережної вийшли тисячі парижан та гостей столиці, які фотографувалися з учасниками параду, обмінювалися думками та сувенірами.

За словами організаторів гей-параду у Парижі, його учасники вийшли на вулиці французької столиці, щоб продемонструвати солідарність з жертвами стрілянини в Орландо та відсутність страху перед терористами, зокрема, перед бойовиками ІДІЛ, які неодноразово погрожували спільнотам ЛГБТ. Крім того, активісти цих асоціацій також бажали нагадати французькій владі, що ухвалений кілька років тому закон про одностатеві шлюби є лише початком їхніх очікувань. На їхню думку, наступним кроком має стати вирішення громадянського статусу транссексуалів та підтримка мігрантів з ВІЛ-СНІД. Активісти також виступили проти расизму та закликали владу продовжувати боротися з гомофобією.

Гей-парад пройшов без ексцесів, у привітній та спокійній атмосфері.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-