Російського шпигуна судять у Литві

Російського шпигуна судять у Литві

Укрінформ
Генпрокуратура Литви в п'ятницю, 1 липня, передала в суд Вільнюса справу стосовно росіянина, обвинуваченого в шпигунстві.

Як повідомляє DW, старший оперативний уповноважений з особливо важливих справах розвідувального управління ФСБ Калінінградської області Н.Ф. намагався завербувати співробітників литовського Департаменту охорони керівництва, щоб встановити прослуховувальні пристрої в кабінеті і резиденції президента Литви.

Слідчі вважають, що Н.Ф. разом з іншим громадянином Росії, начальником того ж відділу ФСБ В.Р. і громадянином Литви В.С. з жовтня 2011 року до кінця 2014 року вербував громадян Литви для ведення шпигунства. Також вони намагалися збирати інформацію про нинішніх і колишніх співробітників Департаменту охорони керівництва Литви.

Н.Ф. звинувачується в шпигунстві, підробці документів, використання підроблених документів і багаторазовому незаконному перетині держкордону. Він був затриманий під час поїздки транзитним поїздом через Литву з Калінінградської області в Білорусь і з 29 квітня 2015 року знаходиться у вільнюському СІЗО "Лукишкес". Йому загрожує тюремне ув'язнення терміном до 15 років. Щодо двох інших фігурантів справи триває досудове розслідування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-