Російський фрегат

Російський фрегат "дражнив" авіаносець США розчохленою зброєю

Укрінформ
Російський фрегат "Ярослав Мудрый" у четвер знову проводив небезпечні маневри біля американського авіаносця у Середземному морі.

Про це повідомляє Defense News із посиланням на ВМС США. 

"Російський фрегат проводив стеження за американським авіаносцем Dwight D. Eisenhower, що задіяний в операціях проти "ІДІЛ". Фрегат наблизився до крейсера San Jacinto, що входить до групи супроводу авіаносця, на відстань у 137 метрів", - зазначили у ВМС.

Крім цього повідомляється, що у той момент на верхній палубі "Ярослава Мудрого" перебували десять членів екіпажу, а зброя була розкрита. Про яку саме зброю йдеться, у ВМС не уточнюють. Військово-морські сили США охарактеризували такі дії як "ненормальні", "небезпечні" та "непрофесійні".

Після цього, як зазначається, "Ярослав Мудрый" встав у кільватер San Jacinto та подав сигнал "Не перетинай мій курс", який американські військові охарактеризували як такий, що "суперечить духу угоди" щодо попередження інцидентів на морі.

Подальші маневри російського фрегата ВМС США оцінили як "рутинні, безпечні та професійні".

Як повідомляв Укрінформ, раніше Пентагон заявив, що російський військовий корабель "Ярослав Мудрый" здійснював небезпечні маневри при зближенні з американським есмінцем Gravely у Середземному морі.

Фото: РІА "Новости"

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-