У Новій Зеландії безхатькам хочуть купити круїзний лайнер

У Новій Зеландії безхатькам хочуть купити круїзний лайнер

Укрінформ
Група бізнесменів з Нової Зеландії вирішила допомогти безхатькам країни, купивши для них 400-місний Європейський круїзний лайнер.

Про це повідомляє видання The Guardian.

«Життя на кораблі не є довгостроковим рішенням, але багатьом сім’ям це може допомогти на два-три роки, у той час як впроваджуються більш довгострокові стратегії», - сказав бізнесмен Гаррі Хаус.

За оцінками благодійних груп в Окленді, сотні людей ночують щодня на вулиці у місті, десятки робочих сімей ховаються в автомобілях, гаражах і будинках для безхатьків.

Хаус та його колеги почали роздумувати над купівлею 400-місного італійського круїзного лайнера і розміщенням його в гавані Окленда.

Вартість і транспортування судна до Нової Зеландії оцінюється у NZ$ 5 млн ($3,5 млн). Лайнер може дістатися Нової Зеландії з Європи протягом місяця, сказав Хаус.

Ринок житла Окленда є одним з найдорожчих у світі; ціни на нерухомість виросли на 77,5% протягом останніх п’яти років, а середня ціна будинку становить понад NZ $ 940 тис., відповідно до постачальника даних нерухомості Нової Зеландії CoreLogic.

За словами представника Армії порятунку Кемпбелла Робертса, круїзне судно не підходить для розміщення населення з високими потребами.

«Нова Зеландія має знайти довгострокові, постійні рішення. На круїзному лайнері прекрасно перебувати протягом місяця, але жити на ньому більше було б дивним досвідом для жителів, і це не буде мати жодного сенсу. Я повністю схвалюю творче вирішення цієї проблеми, але не думаю, що круїзне судно є відповіддю на неї», – сказав Робертс.

Міністр соціального житла Пола Беннет сказала, що вона стурбована питанням поширенням хвороб на судні, але Хаус вважає, що ризик не більший, ніж у житловому комплексі або в готелі.

«Люди не будуть на кораблі 24/7. Вони виходитимуть, йтимуть на роботу, вестимуть нормальне життя. Але, принаймні, у нічний час, вони могли б повернутися до ліжка, а не до парку», - сказала вона.

Міністерство соціального розвитку на разі коментарів з цього приводу не надає. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-