Еро та Лавров обговорюють дотримання Росією Мінська

Еро та Лавров обговорюють дотримання Росією Мінська

Укрінформ
Міністр закордонних справ та міжнародного розвитку Франції Жан-Марк Еро у Парижі розпочав переговори з російським міністром закордонних справ Сергієм Лавровим.

Під час зустрічі, яка проходить у будівлі МЗС на набережній Орсе, міністри обговорюють міжнародні питання, основним серед яких є ситуація в Україні та дотримання Росією Мінських домовленостей, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Франції.

Очікується, що міністри підіб’ють підсумки двосторонньої співпраці, особливо в економічній та культурній сферах, а також розглянуть питання, пов’язані з регіональними конфліктами, в тому числі в Сирії, Україні і Нагірному Карабасі. Переговори будуть також стосуватися мирної ініціативи на Близькому Сході.

Згідно з інформацією дипломатичних джерел Укрінформу, на переговори відведено дві години. Двостороння зустріч буде четвертою після призначення Жана-Марка Еро главою французької дипломатії. «Сторони планують обговорити ситуацію на сході України, її загострення та хід виконання Мінських домовленостей», - зазначив співрозмовник агентства. За його словами, крім обговорення питань з врегулювання конфліктів в Україні, Сирії, Нагірному Карабасі та на Близькому Сході, Москву особливо цікавитимуть наслідки від продовження економічних санкцій ЄС та виходу з нього Великої Британії, а також позиція з цих питань Парижа. Серед міжнародних питань міністри також обговорюватимуть проблемні питання роботи дипломатичних місій в ОБСЄ та ООН, а також розвиток багатосторонніх та двосторонніх відносин по лініях ЄС - Росія та НАТО – Росія.

Минулого тижня у Люксембурзі Еро заявив, що економічні санкції ЄС проти Росії будуть продовжені на півроку. На його думку, рішення про продовження або пом’якшення санкцій проти Росії повинне ухвалюватися на засіданні Європейської Ради на рівні глав держав та урядів Євросоюзу, і, за його словами, Париж та Брюссель не повинні задовольнятися лише автоматичним продовженням санкцій на шість місяців, а потрібно, щоб було обговорення. На думку Еро, обговорення економічних санкцій ЄС проти РФ повинне відбутися не лише щодо підсумків роботи у "нормандському форматі", виконання Мінських домовленостей та продовження санкцій, а й щодо того, що потрібно буде робити, якщо відбудуться зрушення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-