Канаду закликали підтримати обороноздатність України на саміті НАТО

Канаду закликали підтримати обороноздатність України на саміті НАТО

Укрінформ
Під час саміту лідерів країн членів НАТО у Варшаві в липні Канаді слід підтримати створення в Україні органу, який розроблятиме і втілюватиме оборонну стратегію України.

Із таким зверненням до прем’єр-міністра Канади звернулися члени громадської організації «Канадська група за демократію в Україні».

«Ми закликаємо прем’єр-міністра запропонувати під час саміту створення спеціальної групи, під очільництвом Канади, яка покращить і розширить оборонну стратегію України», - йдеться у зверненні.

У рамках цієї оборонної стратегії Україні слід надати летальне оборонне озброєння, розширити військові навчальні програми для українців та виробити конкретні кроки для набуття членства у НАТО.

На переконання авторів, НАТО має підтримати Україну перш за все заради безпеки самих членів Альянсу.

«Україна сьогодні є оплотом боротьби на шляху глобального криміналітету президента Путіна. Через це більш значима та безпосередня допомога Україні стає обов’язковою не лише заради України, але й з метою безпеки членів НАТО», - стверджують автори.

У зверненні наголошується, що мир на європейському материку перебуває під загрозою з боку Росії і саме членство у НАТО є стримуючим фактором.

«Не можна втрачати часу: НАТО повинне розробити надійну стратегію для посилення своїх позицій візаві з Росією по всьому світу. Першочерговим у цьому є підтримка України для захисту її самої та Європи загалом», - підсумовується у листі.

Нагадаємо: Варшавський саміт НАТО, який може стати найбільшим за всю історію Альянсу, відбудеться у Варшаві 8-9 липня.

Фото: antena.ro

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-