Глави МЗС десятьох країн Євросоюзу у Варшаві обговорюють Brexit

Глави МЗС десятьох країн Євросоюзу у Варшаві обговорюють Brexit

Укрінформ
У Варшаві триває зустріч глав МЗС 10-ти країн ЄС як відповідь на зустріч у суботу в Берліні “шістки” засновників країн Спільноти у справі обговорення результатів референдуму у Великій Британії.

Крім глави МЗС Польщі Вітольда Ващиковського, у ній також беруть участь його колеги з Румунії, Болгарії, Греції, Угорщини, Словаччини, Словенії, Іспанії, Австрії та Великої Британії, інформує польське зовнішньополітичне відомство у Твітері.

Перед початком зустрічі Ващиковський наголосив, що найважливішим завданням польської дипломатії на сьогодні є переконування усіх країн (тих, які входять в єврозону і тих, які до неї не належать), що “єдиним вирішенням у даний момент є збереження єдності ЄС, а не поділи і творення різних форматів для зустрічей, які зараз функціонують: нормандський, мінський, група засновників (ЄС – ред.) тощо”.

На його думку, незважаючи на подальші кроки лідерів ЄС, “Європа приречена на перегляд європейських угод”.

За його словами, у таких результатах референдуму у Великій Британії слід звинувачувати, не лише політиків з Лондона, але і європейських політиків, які “не змогли представити привабливу європейську пропозицію для цієї великої і важливої світової країни”.

Ващиковський повідомив, що нова пропозиція Берліна і Парижа щодо подальшого поглиблення інтеграції в рамках ЄС не враховує того, що  сталося під час референдуму у Великій Британії.

“Вона не враховує, що частина європейської спільноти, і це показала Велика Британія, не хоче цієї моделі ЄС, оскільки це – модель на поділ і розбиття Європи, на створення інституцій в рамках єврозони”,- констатував глава польської дипломатії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-