Економіка Франції в змозі захиститися від наслідків Brexit – міністр

Економіка Франції в змозі захиститися від наслідків Brexit – міністр

Укрінформ
Міністр фінансів Франції Мішель Сапен прогнозує, що економічні наслідки виходу Великої Британії з ЄС для його країни можуть бути керованими і обмеженими.

Про це він заявив сьогодні в Парижі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Економічні наслідки Brexit для Франції можуть бути керованими і обмеженими. Те, що відбувається у Великій Британії, це важливо, це шок. Але ми можемо захиститися від політики турбулентності у Франції, а потім і за допомогою реакції на європейському рівні", - сказав Сапен.

За його словами, рушій французького економічного зростання, який створює робочі місця у Франції є справжнім "двигуном внутрішнього згоряння": це взаємне споживання, це інвестиції в бізнес, і немає жодних підстав вважати, що це споживання сповільнюється.

Французький міністр також відкинув ідею кількох лідерів французької правоцентристської опозиції щодо започаткування нової загальноєвропейської угоди. На його думку, така риторика є скоріше сумнівною пропозицією. "Ми повинні бути конкретними. Сьогодні ми повинні розробити відповідь (на Brexit), яка не буде лише французькою відповіддю, а буде спільною європейською", - додав він.

Раніше лідер опозиційної партії "Республіканці" Ніколя Саркозі заявляв, що рішення Великої Британії про вихід з Євросоюзу завдає по ньому потужного удару. У зв'язку з цим, на думку політика, решта 27 країн-членів повинні до кінця року погодити для ЄС новий договір.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-