В ЄС хочуть від Volkswagen такої ж компенсації, як і в США

В ЄС хочуть від Volkswagen такої ж компенсації, як і в США

Укрінформ
Брюссель висунув свої вимоги до автогіганта Volkswagen незадовго до довгоочікуваного врегулювання справи між VW та позивачами в США щодо компенсацій через "дизельний скандал".

Про це повідомляє DW.

"Ми очікуємо, що VW також добровільно виплатить компенсації постраждалим автовласникам в ЄС", - заявила єврокомісар з питань внутрішнього ринку Ельжбета Беньковська в інтерв’ю німецькому виданню Welt am Sonntag, що вийшло друком у неділю, 26 червня.

На думку Беньковської, сума компенсації має приблизно дорівнювати тій, яку виплачуватимуть американським споживачам. Вона додала: якщо до споживачів в Європі буде інше ставлення, ніж до споживачів у США, це навряд чи призведе до "відновлення довіри" до VW.

У вівторок, 28 червня, Volkswagen повинен подати до суду в Сан-Франциско пропозицію щодо врегулювання позовів в США. За даними інформаційного агентства AFP, автоконцерн готовий сплатити загалом близько 10 мільярдів доларів США компенсацій, або до семи тисяч доларів кожному власнику автомобіля компанії, який був оснащений програмним забезпеченням, що дозволяло обходити екологічні стандарти. Водночас Volkswagen відмовляється від виплати аналогічних компенсацій європейським споживачам.

Беньковська зазначила, що не сприймає аргумент концерну для відмови: мовляв, правова ситуація в США відрізняється від ситуації в Європі. "Це несправедливо, коли Volkswagen ховається за правовими аспектами", - заявила вона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-