Ватикан різко відреагував на критику Анкари щодо геноциду вірмен

Ватикан різко відреагував на критику Анкари щодо геноциду вірмен

Укрінформ
Ватикан різко відреагував на критику Анкарою папи Франциска у зв'язку з тим, що понтифік під час свого візиту до Єревану назвав масові вбивства вірмен під час Першої світової війни "геноцидом".

Про це повідомляє ВВС Україна.

Представник понтифіка Федеріко Ломбарді на слова турецького віце-прем'єра про те, що у папи Франциска "ментальність хрестоносця" сказав: "Папа не бере участі ні в якому хрестовому поході. Він не намагається розв'язати війну, він хоче будувати мости. Він не сказав ні слова проти турецького народу".

Раніше на цьому тижні папа Франциск під час свого візиту до Єревану назвав масові вбивства вірмен в Османській імперії 1915 року "геноцидом": "Ця трагедія, цей геноцид, на жаль, ознаменував початок сумної серії великих катастроф минулого століття".

Торік понтифік вже називав вбивства вірмен "першим геноцидом ХХ століття", викликавши різку реакцію Анкари.

За оцінками вірменських і багатьох незалежних істориків, під час Першої світової війни в результаті систематичних вбивств загинули 1,5 млн вірмен. Геноцид вірмен засудили багато країн світу.

Туреччина визнає, що багато вірмен-християн, які жили в Османській імперії, були вбиті під час зіткнень з урядовими військами під час Першої світової, але вважає число загиблих завищеним і заперечує, що вбивства відбувалися виключно за національною ознакою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-