Брюсселю треба повернути країнам ЄС частину суверенітету – болгарський експерт

Брюсселю треба повернути країнам ЄС частину суверенітету – болгарський експерт

Укрінформ
Болгарський професор Михаїл Константинов переконаний, що керівництву Євросоюзу необхідно забути про політично коректні промови і вжити термінових заходів з подолання кризи, щоб уникнути ефекту доміно після референдуму у Великій Британії.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Ефект доміно може статися, якщо ЄС не вживе заходів до того, щоб переконати людей в тому, що Євросоюз працює на користь громадян. Брюсселю потрібно забути про політично коректні і порожні промови, інакше може настати кінець Євросоюзу», - зазначив Константинов.

Зазначивши, що «великий ляпас Євросоюз навряд чи коли-небудь отримає», експерт висловив натомість переконання, що ЄС в змозі подолати найсерйознішу з часів свого створення кризу. Константинов підкреслив, що подолання кризи можливе лише в тому разі, якщо в Європі усвідомлюють всю серйозність проблеми, що виникла через Brexit.

Євросоюз має переглянути частину своїх механізмів регулювання, які обплели держави ЄС немов павутиння. Замість того, щоб йти шляхом повної інтеграції і збільшення кількості держав-членів ЄС, необхідно йти у зворотному напрямі – шляхом повернення країнам ЄС частини свого суверенітету», - підсумував експерт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-