Канада підтримує перемир’я у Колумбії - МЗС

Канада підтримує перемир’я у Колумбії - МЗС

Укрінформ
Канада підтримує перемир’я між урядовими силами та повстанцями у Колумбії та висловлює готовність допомогти країні досягти процвітання.

Про це заявив міністр закордонних справ Канади Стефан Діон, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Як давній партнер Колумбії Канада з нетерпінням очікує на можливість зробити все, що в її силах, для підтримки зусиль Колумбії в досягненні міцного миру і тривалого процвітання», - сказав Діон.

Він привітав перемир’я, укладене між урядом Колумбії та повстанцями із так званих Революційних збройних сил Колумбії. «Канада дякує обом сторонам за їх зусилля із підтримання мирних перемовин на принципах справедливості, правди та примирення. Перспектива миру та кінця цього довготривалого конфлікту у Америці нині ближча, ніж будь-коли», - зазначив глава МЗС Канади.

За його словами, Канада підтримує розгортання місії ООН, яка контролюватиме припинення вогню. «Канада підтримує мандат політичної місії ООН, що складатиметься із неозброєних міжнародних спостерігачів, які контролюватимуть припинення вогню, як це передбачено резолюцією Радбезу ООН», - наголосив Діон.

Нагадаємо, що збройне протистояння між владою Колумбії та бійцями Революційних збройних сил Колумбії, які сповідують ідеї марксизму-ленінізму та ставлять своєю метою проведення революції, триває вже кілька десятиріч.

Вчора сторони змогли домовитися про перемир’я.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-