Економісти і підприємці Німеччини

Економісти і підприємці Німеччини "глибоко шкодують" про рішення британців

Укрінформ
Вихід Великої Британії з ЄС є недалекоглядним кроком, що загрожує не до кінця прорахованими втратами для економіки Європи і Німеччини, не кажучи вже про саму Велику Британію.

Такою є реакція більшості німецьких економістів і підприємців ФРН на результати референдуму у Великій Британії, прокоментували ситуацію власному кореспондентові Укрінформу у Мюнхенському інституті економіки (ifo).

«Рішення британських виборців про вихід з ЄС є програшем розуму», - сказали в інституті.

Його директор Клеменс Фауст говорить про обов'язок політиків зробити все можливе для обмеження економічного збитку, який буде. Серед необхідних кроків він назвав утримання Великої Британії якомога довше інтегрованою у внутрішній ринок ЄС та завершення якнайшвидше переговорів з цього питання, щоб період невизначеності щодо майбутніх економічних відносин становив гранично короткий час.

Експерти ifo підрахували, що Brexit може коштувати Німеччині втрати до 3% ВВП, але це в гіршому разі.

Тим часом в Мінфіні ФРН побоюються, що з виходом основного європейського платника податків - Великої Британії - щорічні внески Німеччини в бюджет ЄС можуть зрости на 3 млрд євро на рік. Уряд ФРН, як передають німецькі ЗМІ, сподівається на те, що Велика Британія залишиться асоційованим членом ЄС.

Головний виконавчий директор Федерального Союзу Німецької промисловості (BDI) Маркус Кербер "глибоко шкодує про результат референдуму", вказавши на ймовірність "жорсткої і стрімкої" загрози втрати доступу до внутрішнього ринку ЄС британським бізнесменам і німецьким компаніям - до ринку Британії. Німецький бізнес готується до швидкого скорочення двостороннього бізнесу і не має наміру інвестувати поки в острів.

На даний час у Великій Британії у філіях німецьких компаній працюють майже 400 тис. осіб, у першу чергу в автомобільному і енергетичному секторі, телекомунікаційній галузі тощо. Їх доля зараз туманна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-