Австралія співпрацюватиме з Британією та ЄС попри Brexit

Австралія співпрацюватиме з Британією та ЄС попри Brexit

Укрінформ
Політичні сили Австралії намагаються використати результати британського референдуму у своїй передвиборній боротьбі, однак сходяться на думці про важливість збереження тісних контактів як із Британією, так і з ЄС.

Про це повідомляє News.com.

Чинний прем’єр країни Малколм Тернбулл заявив, що британське голосування щодо виходу з Європейського Союзу демонструє необхідність існування в Австралії стабільного уряду.

«Це нагадування про те, що у світовій економіці завжди можуть бути виклики, і саме тому тут, в Австралії, нам потрібно мати сильний і стабільний уряд. Потрібен чіткий економічний план, який гарантуватиме, що наша економіка вистоїть перед лицем цих проблем», – наголосив Тернбулл, натякаючи на економічний план ліберально-національної коаліції.

У свою чергу лідер опозиційної Лейбористської партії Білл Шортен заявив, що Австралія може витримати навіть більш негативні наслідки Brexit: «Основи австралійської економіки є міцними... Ми впоралися із різними міжнародними викликами... Єдине, що він (Brexit) демонструє – це важливість існування довгострокового плану для переходу економіки Австралії від наслідків видобувного буму».

Міністр фінансів Австралії Матіас Корманн погодився з існуванням глобальних економічних викликів, однак наголосив, що незалежно від результату, Австралія продовжить підтримувати тісні зв’язки як з Великобританією, так і з Європейським Союзом.

За словами міністра закордонних справ Джулі Бішоп, час на реалізацію практичного виходу Великобританії дозволить Австралії сформувати свою відповідь: «Ще занадто рано говорити про можливі наслідки. Ми розглядаємо всі варіанти».

У цей час Австралія веде переговори з ЄС про створення зони вільної торгівлі. У цьому контексті міністр заявила, що згаданий процес продовжиться, незважаючи на рішення Британії, хоча «матиме інший сценарій».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-