Бжезинський-молодший пояснив у Сенаті США, чому Україні і Грузії потрібна зброя

Бжезинський-молодший пояснив у Сенаті США, чому Україні і Грузії потрібна зброя

Укрінформ
Агресія Росії в Східній Європі є більшою загрозою для Північноатлантичного альянсу, ніж ІДІЛ та ісламський екстремізм. Щоб зменшити ризики, потрібно, в тому числі, посилити Україну і Грузію військовою допомогою, в тому числі летальною зброєю.

Про це заявив під час слухань у четвер у Комітеті Сенату з питань міжнародних відносин старший науковий співробітник Атлантичної Ради Ян Бжезинський, передає "Голос Америки".

"Без жодних питань, це Росія",- відповів експерт на запитання сенатора Кріса Мерфі про найбільшу загрозу для НАТО сьогодні з-поміж РФ, ІДІЛ та ісламського екстремізму.

Бжезинський-молодший пояснив, що "Росія накопичила сили на східних кордонах Альянсу, вона демонструє агресію на рівні держави проти держави, вона вторглася у дві країни за останні 10 років – Грузію і Україну".

У цьому зв'язку він підтвердив необхідність посилювати військовий потенціал в обох країнах, які зазнали агресії з боку РФ.

"Посилення східних кордонів НАТО повинно супроводжуватися суттєвим поглибленням відносин Альянсу з Грузією та особливо з Україною. Альянс повинен розширити підтримку України, давно пора надати Україні захисну летальну зброю", - заявив експерт.

Він підкреслив, що жоден з цих кроків не загрожує територіальній цілісності Росії. Але водночас, це "ускладнить російське військове планування та збільшить ризики для Росії у її подальшій агресії".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-