Ле Пену наказали повернути Європарламенту 320 тисяч євро

Ле Пену наказали повернути Європарламенту 320 тисяч євро

Укрінформ
Європарламент вимагає від почесного президента і засновника французької ультранаціоналістичної партії Національний фронт Жана-Марі Ле Пена повернути 320 тис. євро, виплачені йому і необгрунтовано витрачені нібито на помічників.

Про це повідомляє AFP.

«Кошти у сумі 320 тис. 26 євро були надмірно виплачені Ле Пену у період з 2009 по 2014 роки. Євродепутат не надав жодного пояснення чи доказів отримання допомоги від «помічника», для якого отримав гроші», - повідомив генеральний секретар Європарламенту Клаус Велле.

Йдеться, зокрема, про помічника Ле Пена Жана-Франсуа Жалька, який насправді у цей період виконував функції помічника місцевого французького депутата і отримував відповідну зарплату.

Разом з тим, прес-секретар Європарламенту зауважив агентству, що установа ужила необхідних «заходів, уже існує позиція щодо Ле Пен в рамках розслідування справи парламентських помічників Національного фронту». «Але ми зараз не можемо вдаватися в подробиці», - додав він.

Джерела агентства повідомляють, що Європейський парламент з минулого місяця почав стягувати половину заробітної плати Ле Пена. Зокрема, він з травня отримує щомісячну зарплату в розмірі 3,1 тис. євро замість 6,2 тис. євро. Крім того, йому заборонено отримувати будь-які інші кошти ЄП.

Адвокат Ле Пена подав скаргу до суду ЄС першої інстанції, протестуючи проти «незаконного і несправедливого характеру такого рішення».

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Європарламент направив до Європейського бюро з боротьби з шахрайством документи щодо можливих фінансових махінацій з боку представників французької ультраправої партії Національний фронт. Паризька прокуратура, у свою чергу, розпочала розслідування в березні 2015 року щодо виплат заробітної плати, з бюджету європейських фондів за роботу помічників Національного фронту, яка, як вважають слідчі, була фіктивною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-