Британці сьогодні на референдумі вирішують, чи залишатися в ЄС

Британці сьогодні на референдумі вирішують, чи залишатися в ЄС

Укрінформ
У четвер, 23 червня, у великій Британії та Гібралтарі пройде референдум, на який  винесено питання  щодо того, чи залишатися в Сполученому Королівству в Європейському Союзі, чи то вийти з нього.  

Право голосу на референдумі мають громадяни Великої Британії, Ірландії і країн Британської Співдружності Націй, які легально перебувають на території Королівства, а також британські громадяни, що проживають за кордоном не більше 15 років.

Окрім них, у голосуванні, на відміну від загальних виборів, також зможуть взяти участь члени Палати лордів, а також громадяни Співдружності, що проживають в Гібралтарі.

Водночас в останній тиждень перед голосуванням громадян Великої Британії щодо майбутнього країни в Євросоюзі прем’єр-міністру Девіду Кемерону вдалося попередньо схилити голоси виборців «за» ЄС, про що повідомляє Reuters із посиланням на дані найсвіжіших британських опитувань

«Кампанія щодо того, аби Велика Британія залишилася в Європейському Союзі, вийшла на свій пік після опублікованих даних двох опитувань у суботу, що дає прем’єр-міністру Девіду Кемерону перевагу у його боротьбі проти історичного виходу (Великої Британії з ЄС – Ред.) на референдумі в четвер», - інформує Reuters.

Фото: Geert Vanden Wijngaert/AP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-