ЄС виділить Туреччині, Йорданії та Лівану €200 мільйонів на біженців

ЄС виділить Туреччині, Йорданії та Лівану €200 мільйонів на біженців

Укрінформ
ЄС узгодив новий пакет допомоги на суму понад 200 млн євро на підтримку біженців із Сирії для Туреччини, Йорданії і Лівану.

Про це йдеться у повідомленні Єврокомісії. 

"Регіональний трастовий фонд ЄС у відповідь на сирійську кризу запустив нові проекти на суму понад 200 млн євро на підтримку біженців, які тікають від війни в Сирії до Туреччини, Йорданії та Лівану", – йдеться у повідомленні.

За словами комісара з питань європейської політики сусідства і переговорів з розширення Йоганнеса Гана, фінансування призначене для забезпечення біженців, які зібралися в таборах у Туреччині, Йорданії та Лівані.

"Ми хочемо залучити всіх дітей-біженців у регіоні до школи на наступний рік. Ми також надаватимемо фінансову допомогу для забезпечення життєвих потреб, комунального господарства та соціальної згуртованості для біженців і приймаючих громад", – сказав він.

Пакет є ще одним кроком у напрямку виконання зобов'язання ЄС щодо надання в 2016 році понад 3 млрд євро допомоги сирійському народу і сусіднім країнам, що постраждали від міграційної кризи.

Пакет, який узгодили сьогодні, включає в себе, зокрема, 165 млн євро для Анкари, яка підтримуватиме освіту, в тому числі будівництво шкіл і вищу освіту для молодих сирійців, і продовжить поліпшувати забезпечення водою об'єктів на півдні Туреччини.

Крім того, 21 млн євро буде виділено для відновлення водопровідних мереж у північній частині Йорданії. Ще 15 мільйонів євро виділяється для надання допомоги біженцям, які емігрували до Лівану та Йорданії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-