У РФ заявили, що управління енергосистемою Криму не відповідає нормам

У РФ заявили, що управління енергосистемою Криму не відповідає нормам

Укрінформ
Міністерство енергетики РФ в ході розслідування причин аварії у Криму 20 травня прийшло до висновку, що оперативно-диспетчерське управління енергосистемою півострова не відповідає чинним в Росії нормам і правилам.

Про це повідомляє Крим.Реалії.

«Результати розслідування аварії, що спричинила відділення на ізольовану роботу частини Кримської енергосистеми і знеструмлення споживачів, виявили проблеми в частині організації оперативно-диспетчерського управління енергосистемою півострова», – повідомляє прес-служба російського відомства.

У Міненерго зазначили, що за результатами проведеного аналізу встановлено, що відключення споживачів сталося через некоректне налаштування автоматики запобігання порушень стійкості Кримської енергосистеми.

Зокрема, як підкреслили в прес-службі, на розвиток технологічного порушення вплинула сукупність таких факторів як коректність налаштування встановлених Кримської енергосистеми пристроїв протиаварійної автоматики для спільної роботи з новими пристроями, введеними для забезпечення безпечної експлуатації обладнання енергомосту.

У Міненерго резюмують, що є необхідність якнайшвидшого переходу Кримської енергосистеми до централізованого оперативно-диспетчерського управління на основі діючих в ЄЕС Росії норм і правил. «Єдність управління електроенергетичними режимами дозволить ліквідувати відмінності у принципах управління енергосистемою і усуне передумови для подібних порушень», – наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, в аннексированному Росією Криму 20 травня в результаті ДТП за участю вантажного автомобіля було порушено енергопостачання. Велика частина півострова майже годину залишалася без світла.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-