Лідер КНР символічно відкриє у Варшаві залізничне сполучення Китай-Європа

Лідер КНР символічно відкриє у Варшаві залізничне сполучення Китай-Європа

Укрінформ
Лідер Китайської Народної Республіки Сі Цзіньпін прибув з дводенним візитом до Варшави.

У програмі візиту - зустрічі з керівництвом Польщі, а також символічне відкриття залізничного сполучення Китай-Європа під назвою China Railway Express, інформує РАР.

“Ми хочемо бути для Китаю головним партнером в Центральній Європі. Візит голови Китайської Народної Республіки Сі Цзіньпіна є підтвердженням нової відкритості, яка наступила у польсько-китайських відносинах під час візиту президента Анджея Дуди до Китаю восени минулого року”, - заявив міністр канцелярії президента Польщі Кшиштоф Щерський.

Крім президента Дуди, Сі Цзіньпін у Варшаві зустрінеться з главою польського уряду Беатою Шидло, маршалками Сейму та Сенату Мареком Кухцінським та Станіславом Карчевським. Крім того, він візьме участь у форумі Нового Шовкового шляху і IV Польсько-Китайському форумі регіонів.

Як повідомляє Сіньхуа, лідер КНР минулої п'ятниці почав візит до Сербії, Польщі та Узбекистану на запрошення президентів цих країн. Зокрема, в Белграді він відвідав сталеливарний завод "Смедерево" китайської компанії HBIS. У Ташкенті Сі Цзіньпін візьме участь у 16-му засіданні Ради глав держав-членів Шанхайської організації співпраці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-