Уряд Франції не зміг домовитись з профспілками. Ті оголосили новий страйк

Уряд Франції не зміг домовитись з профспілками. Ті оголосили новий страйк

Укрінформ
Уряд Франції вперше за три місяці страйків проти реформ трудового законодавства провів переговори з профспілками.

Про це повідомляє DT.UA.

Втім, домовитися сторонам не вдалося і профспілки оголосили про новий страйк, який призначили на 23 червня.

У профспілках кажуть, що реформи надають французьким компаніям більше прав на звільнення працівників. В міністерстві праці Франції оцінюють ситуацію по-іншому. "Уряд хоче надати компаніям більше прав, тому що зараз є сенс розширити автономію корпорацій, дати їм можливість передихнути", – пояснила міністр праці Франції Міріам Ель Хомрі.

Профспілки ж тим часом не бачать підстав для припинення протестів. "Ми прийшли зі своїми пропозиціями та ідеями для уряду про те, як вийти з нинішньої кризи, хоч ми і не чиновники. Але, на жаль, поки що ми не бачимо причини зупинити нашу мобілізацію або скасувати страйк, про який вже було оголошено", – заявляє голова профспілки CGT Філіп Мартінес.

Кілька днів тому протести в Парижі переросли у заворушення і зіткнення з поліцією: 40 людей отримали поранення, серед них 29 правоохоронців.

Як повідомлялося, Франція охоплена страйками запропонованої урядом реформи трудового законодавства. Законопроект дає можливість роботодавцям збільшувати кількість робочих годин і домовлятися про оплату понаднормових безпосередньо з працівниками, минаючи профспілки. Також реформа передбачає спрощення процедури звільнення працівників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-