Рада ЄС у понеділок візьметься за безвіз для Грузії

Рада ЄС у понеділок візьметься за безвіз для Грузії

Укрінформ
У Раді ЄС немає підтримки для початку переговорів про скасування візового режиму з Грузією. До України ще не дійшли.

Поточну ситуацію щодо процесу візової лібералізації власному кореспонденту Укрінформу у Брюсселі прокоментував дипломат ЄС.

«Рада ЄС у закордонних справах у понеділок, 20 червня, розгляне візову лібералізацію у контексті відносин ЄС-Грузія, акцентувавши увагу на наслідках для зовнішньої політики», - розповів співрозмовник агентства.

Він нагадав, що профільна з цього питання Рада ЄС з питань юстиції та внутрішніх справ на своєму засіданні 10 червня не підтримала мандат на початок переговорів з Європарламентом стосовно законодавчих пропозицій про безвізовий режим для Грузії.

Як повідомляють у європейських дипломатичних колах, це рішення блокують Франція, Німеччина та Італія. Ці країни наполягають на ухваленні нового механізму скасування безвізових режимів для усіх третіх країн у випадку зловживання безвізовими режимами. Заручниками цієї ситуації стали Грузія і Україна.

У свою чергу, Рада ЄС ще не розглядала питання безвізового режиму для України, адже відповідні пропозиції Єврокомісії були подані на кілька тижнів пізніше, ніж для Грузії.

У профільному комітету Європарламенту з громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ 26 травня пройшло перше із необхідних трьох засідання щодо візової лібералізації для України. Водночас до порядку денного наступного засідання 21 червня це питання не включене.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-