Трагедія в Орландо: вбивця мав намір замінувати заручників

Трагедія в Орландо: вбивця мав намір замінувати заручників

Укрінформ
Омар Матін, який убив 49 людей у гей-клубі Pulse в Орландо, штат Флорида, під час телефонних переговорів з поліцією погрожував закріпити вибухівку на чотирьох заручниках та розмістити їх по кутах будинку.

Про це повідомляє The New York Times з посиланням на мера міста Бадді Дайера.

"Загроза вибуху також пояснює затримку в кілька годин перед тим, як будівлю було зачищено і прибрано тіла, оскільки все вказувало на те, що заручники були заміновані", - зазначив Дайер.

Про те, що злочинець збирався закріпити бомби на заручниках, повідомляли і люди, які залишилися всередині клубу.

При цьому, за словами представників правоохоронних органів, ніяких доказів того, що Матін мав при собі вибухові речовини, знайдено не було. Однак як саме інформація про вибухівку у клубі вплинула на рішення про штурм будівлі, поліція не пояснила, додавши, що у них були підстави вважати, що існувала загроза "неминучої загибелі людей".

Як повідомляв Укрінформ, у ніч на неділю 29-річний громадянин США афганського походження Омар Матін з цілим арсеналом зброї та боєприпасів влаштував стрілянину в клубі Pulse, внаслідок якої загинули 49 людей, а більше 50 отримали поранення.

Потім він взяв у заручники тих, хто залишився живим, та залишався в приміщенні ще кілька годин, поки спецпідрозділ поліції не ліквідував його під час штурму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-