Суд Лілля звільнив затриманого українця

Суд Лілля звільнив затриманого українця

Укрінформ
У Франції суд Лілля ухвалив рішення відпустити затриманого поліцією напередодні увечері уболівальника-громадянина України, який мав при собі «заборонений предмет».

Як повідомив власному кореспондентові Укрінформу перший секретар відділу консульсько-правових питань посольства України у Франції Олександр Плодистий, при цьому суддя попередив українця: якщо той братиме участь у сутичках чи бійка - буде депортований.

«Затриманий учора громадянин України звільнений. Таку ухвалу виніс суд Лілля. Українця також попереджено, що у випадку його участі у бійках чи будь-яких інцидентах, на нього чекатиме більш суворе покарання», - сказав дипломат.

Кілька годин тому, Олександр Плодистий повідомив Укрінформу, що французька поліція у вівторок затримала громадянина України у Ліллі. Цей уболівальник мешкав у Російській Федерації і прибув до Франції на власному автомобілі у якості уболівальника. «Його було затримано, оскільки він мав при собі «заборонений предмет», - сказав дипломат.

Раніше, AFP повідомило, що напередодні вночі у Ліллі поліція арештувала сім осіб через бійку. Серед затриманих виявилося двоє громадян Росії. Крім того, зазначило агентство, правоохоронці затримали українців, які «мали при собі заборонену зброю».

Як повідомлялося, у суботу в Марселі сталися бійки між російськими та англійськими футбольними фанатами, внаслідок яких травми різного ступеня отримали 35 осіб. Семеро уболівальників були госпіталізовані, у т.ч. троє - у важкому стані. 

Бійка сталася і на марсельському стадіоні «Велодром», де після фінального свистка арбітра група російських хуліганів накинулася на сектор з англійськими уболівальниками.

УЄФА умовно дискваліфікував російську команду з футболу. У випадку повторних порушень з боку російських ультрас дискваліфікація набуде чинності, і збірна РФ змушена буде залишити чемпіонат. Попри таку загрозу, французькі ЗМІ повідомляють, що у вівторок, за день до матчу зі Словаччиною, у Ліллі сталася нова бійка за участю російських і англійських хуліганів. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-