Територіальні

Територіальні "апетити" Кремля: компромісів не буде - прем'єр Грузії

Укрінформ
Грузія прагне налагоджувати конструктивний діалог з Росією, але щодо територіальної цілісності країни на компроміси не піде.

Про це прем'єр-міністр країни Георгій Квірікашвілі заявив журналістам після зустрічі в Берліні з канцлером ФРН Ангелой Меркель, повідомляє кореспондент Укрінформу у Німеччині.

"Ми постійно прагнемо уникати ворожої риторики з Росією..., по можливості конструктивно співпрацювати. Але в тому, що стосується питань суверенітету і територіальної цілісності, немає компромісів", - заявив Квірікашвілі.

Грузинський прем'єр підкреслив, що для Тбілісі дуже важливо не лише повернути назад до складу Грузії окуповані райони, а й досягти народної єдності: "У нас великі проблеми зайнятих районів. Ми прагнемо понизити температуру і думаємо над мирним вирішенням конфлікту".

Він висловив подяку Німеччині за її особливу роль у рамках президентства в ОБСЄ, за активну участь у форматі женевської четвірки, в рамках якої можна обговорити і грузинсько-російські відносини, і врегулювання конфліктів в Абхазії та Південній Осетії.

Серед позитивних і важливих кроків Квірікашвілі, зокрема, назвав першу за 4 роки зустріч, що відбулася наприкінці травня в Галі в рамках механізму по запобіганню і реагуванню на інциденти (в ній брали участь представники Росії, Грузії, ООН і Місії спостерігачів ЄС).

Грузинський прем’єр підкреслив, що європейське майбутнє - свідомий і безповоротний вибір населення. Він заявив: "Ми отримаємо безвізовий режим. І Грузія виходить з того, що буде членом НАТО". І запевнив, в тому, що у своїх реформах Грузія залишається послідовною і проводить політику зміцнення заходів довіри.

Меркель зі свого боку запевнила колегу в тому, що Німеччина незмінно виступає за територіальний суверенітет і цілісність Грузії та обіцяла бути "хорошим другом і надійним партнером".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-