Посольство у Франції підтвердило затримання українського фаната у Ліллі

Посольство у Франції підтвердило затримання українського фаната у Ліллі

Укрінформ
Французька поліція затримала у Ліллі уболівальника-громадянина України, який мав при собі «заборонений предмет». 

Завершуються слідчі дії, після цього буде ухвалене судове рішення за скоєне правопорушення.

Інформацію, поширену французькими ЗМІ, власному кореспондентові Укрінформу підтвердив перший секретар відділу консульсько-правових питань посольства України у Франції Олександр Плодистий.

«Так, справді, французька поліція напередодні затримала громадянина України у Ліллі. Цей уболівальник, що мешкає у Російській Федерації, прибув до Франції на власному автомобілі у якості уболівальника. Його було затримано, оскільки він мав при собі заборонений предмет», - сказав дипломат.

За його словами, нині українець перебуває у комісаріаті поліції Лілля, де завершуються слідчі дії. «Щодо нього незабаром має бути ухвалено судове рішення. Консульський відділ надав усю необхідну у таких випадках правову допомогу і тримає ситуацію під контролем», - сказав  Плодистий.

Раніше агентство AFP повідомило, що напередодні вночі у Ліллі поліція заарештувала сімох осіб через бійку. Серед затриманих виявилося двоє громадян Росії. Крім того, зазначило агентство, правоохоронці затримали пару українців, які «мали при собі заборонену зброю».

Як повідомлялося, у суботу в Марселі сталися бійки між російськими та англійськими футбольними фанатами, внаслідок яких травми різного ступеня отримали 35 осіб. Семеро уболівальників були госпіталізовані, у т.ч. троє - у важкому стані. 

Бійка сталася і на марсельському стадіоні «Велодром», де після фінального свистка арбітра група російських хуліганів накинулася на сектор з англійськими уболівальниками.

УЄФА умовно дискваліфікував російську команду з футболу. У випадку повторних порушень з боку російських ультрас дискваліфікація набуде чинності, і збірна РФ змушена буде залишити чемпіонат. Попри таку загрозу, французькі ЗМІ повідомляють, що у вівторок, за день до матчу зі Словаччиною, у Ліллі сталася нова бійка за участю російських і англійських хуліганів. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-